Ladino & World Music night: Koncert Jasmin Levi 10. novembra u dvorani BKC-a

0
Radiosarajevo.ba
Ladino & World Music night: Koncert Jasmin Levi 10. novembra u dvorani BKC-a
Foto: Printscreen / Youtube / Jasmin Levi

Jasmin Levi, zvijezda world music scene, kantautorka izraelsko - španskog porijekla, premijerno će nastupiti u Sarajevu 10. novembra u dvorani Bosanskog kulturnog centra. 

Pjesmu Una Noche Mas, svjetsku ljubavnu himnu, sarajevska publika po prvi put će čuti uživo.

Jasmin se u naše krajeve vraća u okviru turneje "Balkan Tour", i to nakon koncerata koji su izazvali ogromnu pažnju javnosti i publike ovog ljeta, na festivalima Belgrade River Fest i Banja Luka Fest.

Mogu li potrošači u BiH izbjeći poskupljenje struje?

Mogu li potrošači u BiH izbjeći poskupljenje struje?

Simbolično, njen nastup u Sarajevu odigraće se upravo u dvorani Bosanskog kulturnog centra, koja je nekada davno bila najveći jevrejski hram u ovom gradu.

Ovaj koncert jedan je od najvećih internacionalnih događaja u Bosni i Hercegovini ove jeseni, a sama umjetnica, sasvim sigurno, publici će prirediti prvoklasan muzički užitak. Snagom glasa i jačinom emocije, Jasmin Levi na svom koncertu vodi nas na put u kome se zaboravlja na sve brige i prepušta iskustvu, koje zasigurno dovodi do katarze.

U pratnji svojih muzičara stvara doživljaj utemeljen na ladino i flamenko kulturnoj baštini, prožet i modernijim zvukom, interpretirajući priče o ljubavima, posljednjim  zagrljajima, rastancima, slaveći život i emocije. Kako se u njenoj muzici jasno osjeća sefardsko nasljeđe i izraelski korijeni, za vokal Jasmin Levi kaže se da je "glas svih kultura Mediterana", od Izraela do Španije.

Sama pojava Jasmin Levi vjerno dočarava ono o čemu pjeva, budeći jake osjećaje kod publike, zbog čega se ubraja među one umjetnike čiji rad pun potencijal ostvaruje upravo u interakciji sa njom na koncertima. Svaki minut njenog nastupa prožet je emocijama koje publiku vode kroz sjetu, bol, nostalgiju, ali i ljubav kao inspirišuću, pokretačku energiju i radost življenja.

Pjesmama Una Noche Mas, La Alegria, Adio kerida, Olvidate de mi, albumima La Juderia, Mano Suave, Libertad, ova umjetnica se upisala u sam vrh top lista najslušanije muzike na planeti.

Ulaznice za koncert Jasmin Levi u Sarajevu prodaju se na blagajni Bosanskog kulturnog centra i online na kupikartu.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije