Ovo zdravo povrće mnogi čiste na pogrešan način: Jeste li vi među njima?
Ako se ubrajate u one koji izbjegavaju poriluk jer im ga je prava muka čistiti, zaista ste na gubitku.
Poriluk je jako zdrav, pripisuju mu se brojni benefiti poput održavanja zdravlja probavnog sistema i snižavanja rizika od zatvora, bolesti srca i određenih vrsta raka, a također je povoljan, ukusan i jako zgodan u pripremi brojnih jela.
Samo što vam uvijek isprlja cijelu kuhinju, a vi ste nakon čišćenja mokri od glave do pete i na kraju se uvijek potkrade neko zrnce zemlje ili pijeska koje vam dospije pod zub.
Ovo zanimanje je najbolje plaćeno u susjedstvu BiH: Mjesečna bruto plaća veća je od 6.000 KM
Možda je tako bilo do sada, jer ste ga prali pod mlazom vode, ali odsad ćete ga čistiti ekspresno i učinkovito.
Pogledajte kako to rade stručnjaci u priloženom videu, primijetit ćete da je ključan način na koji ćete prerezati poriluk, a vrlo je bitno umjesto pod mlazom vode oprati ga u zdjeli.
Uvjerit ćete se, zaista je jednostavno, piše Slobodna Dalmacija.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.