Zdravi doručak: Ukusne korpice od zobenih pahuljica i banana
Zobene pahuljice svi rado jedemo za doručak, ali jesti iz dana u dan jedno te isto uopšte nije zabavno.
Vjerovatno ste do sada isprobali klasične kašice od zobenih pahuljica i mlijeka ili jogurta, možda ste se potrudili napraviti "prekonoćne zobene", a možda ste s njima čak koji put ispekli zdrave muffine, no sve to će vam postati totalno bezveze jednom kad isprobate hrskave korpice od zobenih pahuljica.
Nije ih teško napraviti, a jako su zgodne jer ih možete puniti kremama po želji. Neki ih vole napuniti voćnim jogurtom, drugima su draže s maslacem od orašastih plodova, a vrlo popularna opcija uključuje svježe voće u kombinaciji s grčkim jogurtom, skyrom ili nekim drugim mliječnim proizvodom, bilo da se radi o proizvodu na bazi kravljeg ili zamjenskog mlijeka.
Dragan Marković tužio Rukometni savez Bosne i Hercegovine
Sastojci
- 100 g krupnih zobenih pahuljica
- 60 g meda
- 1 banana
Priprema
Zgnječite bananu pa pomiješajte sve sastojke. Smjesu utisnite u kalupiće za muffine, pritisnite je uz stranice kalupa, ostavljajući udubljenje u sredini, piše Slobodna Dalmacija.
Pecite korpice u rerni zagrijanoj na 180 stepeni uz ventilator nekih 15-20 minuta ili u statičnoj rerni na 190 stepeni isto vrijeme. Kad su pečene, pustite ih da se ohlade i zatim ih lagano izvadite iz kalupa.
Korpice punite omiljenim jogurtom i dekorišite po želji. Punite ih neposredno prije jela, kako bi ostale hrskave.
[instagram]https://www.instagram.com/lifeechiara/[/instagram]
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.