Za "lijenu" nedjelju - napravite kajzeršmarn, pahuljaste palačinke

2
Radiosarajevo.ba
Za "lijenu" nedjelju - napravite kajzeršmarn, pahuljaste palačinke

Kajzeršmarn (aus. Kaiserschmarren) ili carski drobljenac je fini desert koji se priprema od tijesta za palačinke, a zbog jednostavne pripreme i termičke obrade nemoguće ga je "zeznuti".

Iako se kajzeršmarn radi od namirnica sličnih za palačinke, ovaj se desert peče u rerni, i ne traži vještinu okretanja palačinki u tavi.

Riječ je o austrijskom nacionalnom jelu, koji će vas iznenaditi lakoćom pripreme i odličnim okusom.

Dragan Bursać: Selma Bajrami, srpski neprijatelj broj 1

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak