Vikend je pravo vrijeme da se počastite preukusnom italijanskom pogačom

3
Radiosarajevo.ba
Vikend je pravo vrijeme da se počastite preukusnom italijanskom pogačom

Najjednostavnija italijanska pogača puna mirisa Mediterana...

Focaccia je idealan izbor ako želite brz i ukusan obrok, koji se na stolu može naći za doručak, večeru, ali i ručak.

Sastojci:

Lijepe vijesti iz GRAS-a: Tramvaj od Ilidže do Baščaršije ponovo u funkciji

brašno 400 g
kvasac 1/2 kocke
so po ukusu
maslinovo ulje 7-8 kašika
začinsko bilje po ukusu
cherry paradajz po želji

Priprema: 

Zamijesite tijesto od brašna, naraslog kvasca, soli i 2-3 kašike maslinovog ulja.

Ostaviti da naraste. Premijesiti.

Tepsiju obilato podmazati maslinovim uljem, razvući rukama tijesto do ivice tepsije nauljenim rukama jer je tako lakše.

Po inspiraciji poredati svjež i sušeni cherry paradajz, sjeckani bosiljak, ruzmarin, kapar i posoliti krupnom soli.

Ostaviti da naraste i ispeći na 180 C dok ne porumeni.

Prijatno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak