Veliki hit na TikToku: Bezalkoholni koktel od kojeg ćete navodno lakše zaspati

0
Radiosarajevo.ba
Veliki hit na TikToku: Bezalkoholni koktel od kojeg ćete navodno lakše zaspati

Koktel Sleepy Girl postao je veliki hit na TikToku i drugim društvenim mrežama, na kojima se svi zaklinju da nakon što ga popiju puno lakše zaspu.

Bezalkoholni koktel Sleepy Girl u posljednje je vrijeme veoma popularan na TikToku i drugim društvenim mrežama, a kako tvrde autori videa s receptima za ovaj koktel, on navodno može pomoći da bolje zaspete, piše Miss7.

Piće se priprema vrlo lako, a glavni sastojak koji bi ti trebao pomoći da zaspete je magnezij u prahu za koji je poznati da opušta mišiće.

Magična noć muzike i koncert za pamćenje: Rimski filharmoničari očarali sarajevsku publiku

Također, višnje, odnosno njihov prirodni sok sadrže tvari koje će vam pomoći da lakše zaspete, dok će sok od limuna i limete dati dozu svježine. A zašto bezalkoholni koktel? Zato što, iako vam se od previše alkohola često spava, vaš san, kad zaspete u alkoholiziranom stanju, neće biti tako čvrst i kvalitetan, kao kad zaspete bez alkohola u krvi. 

Sastojci

  • led
  • čaša prirodnog soka od višnje
  • 1 kašika magnezija u prahu
  • gazirani sok ili mineralna voda s okusom limuna i limete

Jeste li znali da 100 posto voćni sokovi mogu uzrokovati debljanje? Stručnjaci iznenadili mnoge

Postupak

Napunite čašu ledom te je dopola napunite sokom od višnje. Dodajte kašiku magnezija u prahu i dobro promiješajte. Na kraju čašu dopunite gaziranim sokom ili mineralnom vodom s okusom limuna i limete.

To je to!

Napominjemo, nije dokazano da ovaj napitak ubrzava proces uspavljivanja, ali sadrži sastojke koji opuštaju mišiće i vjerujemo da će vam se svidjeti njegov okus. 

@sierra_cooley

@gracie_norton you’re on to something here #sleepy #sleepygirl #sleepbetter #drinksoftiktok #mocktailrecipe

♬ original sound - sierra | socialbysi

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak