Već šest godina zaredom ovo je najbolja dijeta na svijetu!

Radiosarajevo.ba
Već šest godina zaredom ovo je najbolja dijeta na svijetu!
Stručnjaci za U.S. News istraživanje rangirali su 38 dijeta koje su trenutno najpopularnije u svijetu.

Kako bi bila top ocijenjena, dijetu treba biti lako za slijediti, treba biti hranjiva, sigurna, učinkovita za gubitak kilograma i mora štititi čovjeka od dijabetesa i bolesti srca. DASH dijeta ispunila je sve te uvjete i proglašena najboljom dijetom i u 2016. godini!

Pogledajte koje dijete su ušle u izbor najboljih pet:

DASH dijeta

DASH dijeta razvila se s ciljem da se bori protiv visokog krvnog pritiska, no radi svoje sigurnosti i hranjivosti dobila je najvišu ocjenu stručnjaka. Ovaj plan prehrane bogat voćem, povrćem i cjelovitim žitaricama pomoći će da na zdrav način dođete do željene težine.

MIND dijeta

MIND dijeta kombinira dvije provjerene dijete - DASH i Mediteransku i koncentrira se na namirnice koje se koriste u obje, a utječu na zdravlje mozga. Jede se zeleno lisnato povrće, ostalo povrće, orašasti plodovi, grahorice, cjelovite žitarice, ribe, perad, maslinovo ulje i vino.

TLC dijeta

Ova dijeta snižava kolesterol i pomaže da zdravo smršaviš. Odlično je ocijenjena jer čuva zdravlje srca i liječi kardiovaskularne bolesti. Na dijeti se regulira kalorijski unos, a uključuje se mnogo ugljikohidrata (cjelovitih žitarica), voća, povrća, ribe te piletine i puretine.

Dijeta za povećanje plodnosti

Prehrana uključuje 10 koraka koji mogu potaknuti plodnost kod žena koje imaju poremećaj ovulacije, sindrom policističnih jajnika, miome, oštećenih jajovoda, endometrioze i poremećaje imunološkog sustava.

Mayo dijeta

Odlična dijeta Mayo klinike zauzela je visoko treće mjesto radi svoje nutricionističke vrijednosti i sigurnosti, te činjenice da je odlična pri borbi s dijabetesom, prenosi Index.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak