Uradite ovo i produžit ćete rok trajanja mlijeku

0
Radiosarajevo.ba
Uradite ovo i produžit ćete rok trajanja mlijeku

Mlijeko je osnovna namirnica mnogobrojnih jela i malo koji obrok može da se spremi bez tog sastojka.

Ono što je poznato je i da ne može trajati predugo. Ako ne želite da bacate novac i iznova i iznova kupujete mlijeko koje vam se kvari jer ne stignete da ga popijete, postoji rješenje.

Da li ste se ikada zapitali kako produžiti rok trajanja mlijeka? Postoje jednostavni trikovi koji vam mogu pomoći da mlijeko duže ostane svježe. Evo nekoliko savjeta koji vam mogu biti od koristi.

"Dream Team" je ranjiv: Svjetski prvaci namučili SAD, LeBron prelomio u završnici

Dodavanje soli

Jedan od trikova za produženje svježine mlijeka je dodavanje prstohvata soli u kutiju sa mlijekom. So može usporiti proces kiseljenja mlijeka, produžavajući njegov rok trajanja za sedmicu dana. Nakon dodavanja soli, potrebno je dobro promućkati kutiju kako bi se so ravnomjerno rasporedila.

Odmah stavite mlijeko u frižider

Kada donesete mlijeko kući, važno je da ga odmah stavite u frižider. Preporučljivo je držati mlijeko na polici frižidera umjesto u vratima, jer je temperatura na polici stabilnija, što doprinosi dužem roku trajanja.

Zamrzavanje mlijeka

Zamrzavanje mlijeka je još jedan efikasan način da se produži njegov rok trajanja. Mlijeko može ostati svježe i do tri mjeseca ako se pravilno zamrzne, čime se osigurava da ostane sigurno za piće i kuhanje. Korištenjem ovih jednostavnih trikova, možete produžiti rok trajanja mlijeka i smanjiti otpad hrane u svom domaćinstvu, piše Trpeza.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak