Ukusna hrskava pohovana piletina bez prženja na ulju: Najjednostavniji recept

1
Radiosarajevo.ba

Radi se o jednostavnom triku uz koji će vam pohovana piletina biti jednako ukusna iako se neće pržiti. Uz to će biti zdravija, lakša za probavu i manje kalorična.

Vrlo je jednostavno!

Priprema

Piletinu pripremite kao za pohovanje, kao što to inače radite, posložite je u prethodno malo nauljen pleh pa premažite uljem i s gornje strane (tako da cijeli komad bude nauljen).

Prvo ime pobjede nad Hrvatskom: 'Došao sam povrijeđen da pomognem BiH, sretan Dan državnosti'

Stavite da se peče u rerni oko pola sata (ovisno koliki su komadi) na oko 200 stepeni.

Nakon 15 minuta okrenite piletinu na drugu stranu kako bi ravnomjerno porumenila.

Foto: Instagram: Pohovana piletina

Dodatni savjeti

Ako pripremate pohovane batake, tada ih pecite na malo laganijoj vatri duže vremena kako bi se meso dobro ispeklo i oko kostiju, piše 24sata.hr.

Kraće se pripremaju tanke pileće šnicle, možda 20-ak minuta.

Starinsko jelo naših nana: Napravite kadun butiće za iftar ili sehur

Osim klasičnog valjanja mesa u  brašno, jaja i prezlu, postoji mnogo drugačijih načina kako se piletina (i ostalo meso) može pohovati.

Na primjer, nakon što se stavi u brašno može se uroniti u mješavinu jaja i mlijeka pa uvaljati u kukuruzne pahuljice.

Na taj način će meso biti izuzetno hrskavo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak