Turski specijalitet za iftar: Probajte orijentalni Sultan kebab
Za današnji iftar (ili možda sutrašnji) predlažemo vam orijentalni recept - bucmasti sultan spakovan u jufki.
Ove loptice su punjene raznim dobrim i zdravim sastojcima te ujedno lijepo šarene.
Nešto više vremena će vam trebati za pripremu povrća, ali za ostalo neće - rezultat će vas, garantujemo, oduševiti.
Zemljotres u BiH: "Zahučilo, pa dobro zatreslo!"
Za fil četiri kebaba, trebat će vam 500 g piletine, 2 glavice crvenog luka, 2 mrkve
3 crvene paprike, 1 tikvica, zatim 2 kaškice paste od bijelog luka ili 2-3 čehne bijelog luka, 150 g graška, jedna vrhom puna kašika koncentrata od paradajza, te 1 kocka pilećeg temeljca, te 150-200 g turskog bijelog sira ili feta sira i 8 listova jufke za pite ili štrudle.
Za bešamel umak, trebat će vam 40 g maslaca, 25 g brašna, 250 ml mlijeka
prstohvat muškatnog oraščića, te so i biber.
A za posipanje i premazivanje koristite 50 ml maslinovog ulja, 60 g naribane ili nasjeckane mozzarelle i 60 g naribanog emmentalera.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.