Trik za savršene kobasice: Evo šta trebate uraditi za čudesno hrskav i sočan rezultat

0
Radiosarajevo.ba
Trik za savršene kobasice: Evo šta trebate uraditi za čudesno hrskav i sočan rezultat

Mnogi koji su se okušali s prženjem kobasica kod kuće susreli su se s problemima žilavih, tvrdih i, često, neukusnih kobasica, no, eksperti imaju trik uz pomoću kojeg će biti savršeno hrskave, a pune okusa.

Za početak, velika greška koju ljudi prave je prženje kobasica na jakoj vatri jer to može uzrokovati prebrzo "kuhanje" vanjske kožice. To znači da će kobasice izgorjeti prije nego što i primijetite, što dovodi do nepovoljnog okusa i uzrokuje pucanje ovojnice.

Ako želite da vaše kobasice budu savršeno hrskave i pune okusa, kuhar Jules Clancy, osnivač The Stone Soupa, preporučuje da odvojite dodatnih 10 minuta za kuhanje.

Savez samostalnog sindikata podržao proteste studenata u Sarajevu: Donijeli i važne zaključke

Trik je u tome da ih "krčkate" u malo vode prije nego što ih ispržite. To osigurava da se unutrašnjost kobasica potpuno skuha i pomaže im da zadrže vlagu dok se zagrijavaju, što rezultira sočnim kobasicama koje su savršenog okusa.

Sve što trebate uraditi jeste ubaciti kobasice u lonac i dodajte hladne vode tek toliko da ih prekrije. Ako želite, neki možete umjesto vode dodati temeljac, ili dodati začine koje volite, luk ili bijeli luk... Međutim, to je potpuno opcionalno. Lonac s kobasicama stavite na srednju vatru i ostavite ih na šporetu do trenutka kad voda ne počne ključati, a zatim ugasite šporet. Ne dozvolite da voda proključa jer to može uzrokovati pucanje kožice kobasica. Ostavite kobasice da odstoje i upijaju paru dok voda ne dostigne sobnu temperaturu, što bi trebalo trajati nekoliko minuta.

Zatim, pecite kobasice kao i obično. Vaše kobasice bi trebale biti punašne, sočne i nevjerovatno ukusne!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak