Trik za najbolju rižu na svijetu: Metoda koja sigurno pali, a koriste je svi kuhari

0
Radiosarajevo.ba
Trik za najbolju rižu na svijetu: Metoda koja sigurno pali, a koriste je svi kuhari

Svi smo nekada imali problem sa prekuhanom i ljepljivom rižom. 

Ovaj trik koji vam donosimo, pomoći će da vaša riža bude ukusna i razabrana, ma koju sortu koristili.

Svi rižu pravimo na isti način - peremo zrna u vodi dok ne postane bistra, procijedimo rižu, a zatim je stavimo u lonac.

Nesreća u Sarajevu: Vozilom udario pješaka dok je prelazio ulicu

Ali kuhari imaju još jedan korak, a to je da kažiprstom dodirnu vrh riže i dodaju taman toliko vode da dođe do prvog zgloba.

Ova tehnika se široko naziva "metoda zgloba", za koju se mnogi kućni kuhari - posebno oni azijskog porijekla kunu se da će dati savršen omjer vode i riže, bez obzira na veličinu lonca, prsta ili koliko se riže kuha.

Zato, kada idući put budete pravili rižu, iskoristite ovaj trik i uživajte.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak