Trik za najbolje kokice iz mikrovalne: Na dnu vrećice ne ostaju zrna kukuruza - pročitajte uputstvo

0
Radiosarajevo.ba

Kokice su mnogima omiljena grickalica, a pogotovo kada se radi o onima koje se pripremaju u mikrovalnoj peći.

Iako vjerojatno mislite da ih pripremate tačno kako treba, moguće je ipak radite određene pogreške. Zasigurno vam na dnu vrećice često ostanu zrna kukuruza koja se nisu pretvorila u kokice, a kako se to ne bi događalo, potreban vam je samo jedan jednostavan trik, piše Daily Mail.

Dovoljno je, kako i stoji na uputstvu za upotrebu, da zagrijete mikrovalnu prije ubacivanja kokica. U uputstvima piše sljedeće:

Otkud Australija, Izrael, Gruzija, Azerbejdžan i Armenija na Eurosongu? Ima jedan uslov

Za najbolje rezultate zagrijte mikrovalnu zagrijavanjem šoljice vode oko jednu minutu. Šoljicu zatim izvadite prije nego što ubacite kokice. Također, prije nego što ubacite vrećicu u mikrovalnu, dobro je protresite da bi se sol ravnomjerno rasporedila.

Na pozadini vrećice postoje i druge upute za pripremu kokica vrijedne pažnje, uključujući podizanje kokica s dna mikrovalne pećnice i stavljanjem preokrenute posude ispod vrećice.

To, naime, dovodi vrećicu u liniju s 'grijačem' mikrovalne pećnice, osiguravajući da se cijela vrećica zagrije u isto vrijeme.Također, zaustavljanje i pokretanje mikrovalne pećnice tokom pečenja, može dovesti do loših rezultata.

Zašto palačinke ponekad budu žilave: Napravite jednu sitnu izmjenu i bit će mekane kao duša

Ovisno o vašoj mikrovalnoj pećnici, kokice mogu biti gotove između jedne minute i 15 sekundi i pet minuta, pa je vrijedno zabilježiti koliko je vremena trebalo za pečenje, kada dobijete savršenu količinu.

"Budući da se mikrovalne pećnice razlikuju, pažljivo slušajte i zaustavite mikrovalnu pećnicu kada se brzo pucanje uspori na dvije do tri sekunde između pucanja", također piše na paketu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak