Trik za čišćenje podova: Stavite plastičnu vrećicu na metlu i olakšajte sebi kućanske poslove

0
Radiosarajevo.ba
Trik za čišćenje podova: Stavite plastičnu vrećicu na metlu i olakšajte sebi kućanske poslove

Kućanski poslovi često su zamorni, a čišćenje podnih površina savršen je primjer.

Bez obzira na to usisavate li ili metete, ovaj zadatak uzima dosta vremena, a ponekad ne uspijevate dosegnuti baš svaki kutak s nakupljenom prašinom.

Osim toga, koliko puta vam se dogodilo da je prljavština zapela za čekinje metle pa ste je rukama morali uklanjati, a onda se rasipala po drugim prostorijama?

Schmidt Dodiku: Doći ću u Laktaše da popijemo šljivovicu zajedno! Do tad, ja sam visoki predstavnik!

No, nema potrebe za očajavanjem, internetom kruži jedan trik za čišćenje poda. On ne zahtijeva posebne vještine ili znanje, nego samo malo kreativnosti - divit ćete se ‘svojem izumu‘.

Suočeni s prašinom, prljavštinom, mačjim ili psećim dlakama koje leže posvuda i u svakom uglu, na četku metle stavite običnu plastičnu vrećicu i zavežite ili selotejpom zalijepite za dršku.

Tako prašina i dlake neće zapinjati za čekinje, a kad uklanjate vrećicu pokušajte je preokrenuti, rukama pridržavajući sadržaj "s vanjske strane", kako biste ga zadržali unutar vrećice, bez rasipavanja, piše Dom i dizajn.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak