Trik o kojem svi pričaju: Kako očistiti papriku u dva poteza
Koliko ste se puta mučili s otvaranjem i čišćenjem sjemenki iz paprike, i koliko ste vremena na to do sada potrošili?
Mnogima je to jedan od najdosadnijih kuhinjskih poslova.
Nedavno smo naletjeli na snimak u kojem je prikazano kako na jednostavan način otvoriti papriku uz minimalno zaostalih sjemenki.
Vojna industrija EU zemlje obara rekorde: Desetorostruko povećali izvoz oružja Izraelu
Trik je, dakle, u tome da dio gdje se nalazi peteljka najprije ugurate u papriku , a zatim je jednostavno prepolovite.
Srce paprike tako postaje vrlo lako izvaditi, a na polovicama ostaje tek nekoliko sjemenki koje vrlo lako možete odstraniti nožem ili ispiranjem paprike pod vodom.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.