Tajni sastojak nalazi se u vašoj kuhinji: Doktorica otkrila stari japanski trik za mladolik izgled

0
Radiosarajevo.ba
Tajni sastojak nalazi se u vašoj kuhinji: Doktorica otkrila stari japanski trik za mladolik izgled

Rješenje za lijepu i zdravu kožu nalazi se u svakoj kuhinji, ako je vjerovati jednoj od najdugovječnijih nacija. Japanska tajna za održavanje mladolikog izgleda krije se u rižinoj vodi, piše The Sun.

"Rižina voda iznimno je koristan sastojak koji se u Japanu koristi stoljećima", slaže se dermatologinja dr. Mamima Turegano. "Ona može posvijetliti kožu i ima anti-aging svojstva. Danas ćete rižinu vodu pronaći u raznim kozmetičkim proizvodima."

Vodu preostalu nakon kuhanja riže svakako ne treba bacati, tvrdi doktorica koju na TikToku prati 1,1 milion ljudi, piše Slobodna Dalmacija.

Uskoro iz štampe izlazi nova knjiga Faruka Šehića: "Roman o ljubavi u doba postapokalipse"

Blog za ljepotu Quench otkriva na koji način ovaj eliksir ljepote možete pripremiti u vlastitoj kuhinji. Sve što trebate učiniti je staviti rižu u lonac, dodati dvostruko više vode nego inače, i kad provrije, preliti tekućinu u čistu staklenku.

Nakon fermentacije od 12 do 24 sata na sobnoj temperaturi, rižina voda sprema je za upotrebu.

U tri poteza do mladolike kože: Kako možete skinuti godine s vašeg lica

Možete je vatom aplicirati izravno na lice i pričekati pola sata prije ispiranja kože u mlakoj vodi. U drugoj varijanti, malo rižine vode možete dodati hidratantnom losionu ili noćnoj kremi, savjetuje blog za ljepotu Quench.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak