Tajna savršenog tijesta za picu je u jednom sastojku koji svi imamo u kuhinji

1
Radiosarajevo.ba
Tajna savršenog tijesta za picu je u jednom sastojku koji svi imamo u kuhinji

Pica je tako ukusno, a tako jednostavno jelo koje se može napraviti na bezbroj načina, po svačijem ukusu.

Svi znamo da je tijesto zapravo najbolji dio pice, a da bi ono bilo vazdušasto, morate ga praviti s jednim sastojkom koji svi uvijek imamo u frižideru.

Naime, riječ je o - jogurtu. Uz pomoć jogurta vaše tijesto za italijanski specijalitet će biti savršeno. U nastavku vam predstavljamo recept za najljepše tijesto za picu.

Miletić i Đonlagić o Domu naroda: 'Dodik više ne može ništa zaustaviti, tri su opcije pred nama'

Potrebno:

250 ml jogurta,
600 grama brašna,
1 kesica suhog kvasca,
100 ml ulja,
50 ml vode,
1 kašičica soli,
prstohvat šećera.

Priprema:

Zagrijte 250 ml jogurta, da bude mlako. U jogurt dodajte kesicu suhog kvasca, šećer, 50 ml vode i kašičicu brašna. Sve pomiješajte i ostavite kvasac da reaguje oko 15 minuta. Prekrijte zdjelu krpom ili aluminijumskom folijom.

Kada kvasac naraste, dodajte 100 ml ulja i so, pomiješajte, a onda malo po malo dodajte brašno i mešajte. Ubrzo će biti toliko brašna da ćete ga moći oblikovati samo rukama, piše Noizz.

Sjedinite smjesu i mijesite tijesto oko 10 minuta, dok ne prestane da se lijepi za ruke.

Onda oblikujte tijesto u pogaču i ostavite još pola sata da odstoji u zdjeli, prekriveno krpom. Nakon toga, tijesto je spremno, možete nastaviti sa nanošenjem sastojaka na picu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak