Tabletom za mašinu za suđe možete bez puno muke očistiti jedan veliki kućanski aparat

0
Radiosarajevo.ba
Tabletom za mašinu za suđe možete bez puno muke očistiti jedan veliki kućanski aparat

Iako je čišćenje pećnice na vrhu popisa najomraženijih poslova u domaćinstvu, ni čišćenje hladnjaka ne spada među omiljenije kućanske poslove. Pošto se radi o poslu koji nije baš lako obaviti, većina nas izbjegava ga do zadnjeg trena, dok nam hladnjak izgledom i "mirisom” ne da do znanja da je vrijeme za navući gumene rukavice i primiti se čišćenja.

Ono čega se najviše bojimo kad je čišćenje frižidera u pitanju su tvrdokorne mrlje različitog porijekla: mlijeko ili sok procure iz položenih boca, masnoća od pečenja iz tanjira  nekim čudom završi na polici, dressing za salatu pronalazimo u utorima za jaja... Uglavnom, sjajna prilika za (tjelo)vježbu.

A kad je takav posao u pitanju, svaka je pomoć dobrodošla. Osim klasičnih sredstava za čišćenje, domaćice i domaćini došli su do još jednog rješenja: uzmite tabletu za perilicu posuđa i otopite je u vrućoj vodi, piše D&D.

Podrška Grada Sarajevo za FK Željezničar: 'Za nove trofeje i titule u Dolini ćupova'

Kad ste to napravili, izvadite sve police iz frižidera i dobro ih operite dobivenim deterdžentom (u sudoperu ili, ako vam je jednostavnije, u kadi). Nakon toga, natopite spužvicu ili krpu u deterdžent, iscijedite višak vode i krenite s pranjem unutarnjih stranica frižidera, odozgo prema gore. Ako imate čvrstu tabletu (a ne deterdžent u razgradivoj vrećici), možete njome efikasno ostrugati mrlje – deterdžent za razgradnju masnoća pomoći će vam da ih lakše rastopite, baš kao što biste gumicom za brisanje izbrisali nešto napisano olovkom.

Nakon toga, ostaje vam samo da vratite police na njihova mjesta i uživate u pogledu na čisti hladnjak. Ako želite zadržati ugodan miris čistog frižidera, na jednu od polica stavite šolju po pola ispunjenu mljevenom kafom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak