Super trikovi za uklanjanje mrlja od znoja na odjeći

0
Radiosarajevo.ba
Super trikovi za uklanjanje mrlja od znoja na odjeći

Mrlje od znoja na odjeći nebrojeno puta su nas natjerale da omiljenu majicu, košulju ili haljinu pospremimo u kutak "robe s greškom" i nikada više ne obučemo.

Kako bi odjeći vratili stari sjaj i spasili je od bacanja pomažu super trikovi s neočekivanim proizvodima iz domaćinstva koji učinkovito eliminiraju tragove znoja i ne oštećuju tkaninu.

1. Sok od limuna

Pomiješajte jednaku količinu svježeg soka od limuna i vode, smjesom natopite mrlje od znoja te dobro istrljajte površinu. Nakon toga odjeću tretirajte standardnim načinom pranja.

2. Aspirin

Usitnite dva Aspirina i umiješajte ih u šalicu tople vode, prelijte preko mrlja i ostavite da djeluje oko 3 sata, isperite.

3. Soda bikarbona

Sodu bikarbone pomiješajte s malo vode dok ne dobijete smjesu nalik na tijesto. U tankom sloju dobivenom smjesom premažite mrlje i ostavite oko sat vremena da djeluje. Isperite u mašini standardnim načinom pranja.

4. Kuhinjska so

So pomiješajte s toplom vodom, izmiješajte dok se ne rastopi i nanesite na mrlje prije pranja.

5. Bijelo sirće

Direktno na mrlju nanesite sirće i ostavite da djeluje nekoliko minuta, isperite.

Savjet: Nijedan od navedenih sastojaka za uklanjanje mrlja nemojte koristiti na finim tkaninama. Ukoliko vam nakon prvog korištenja mrlje ne nestanu u cijelosti ponovite postupak njihova uklanjanja, savjetuje Zadovoljna.dnevnik.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak