Stvara vam se kondenzacija u frižideru? Uradite ovo i riješit ćete problem

1
Radiosarajevo.ba
Stvara vam se kondenzacija u frižideru? Uradite ovo i riješit ćete problem

Jeste li primijetili kondenzaciju u svom frižideru? Ovaj problem možete lako riješiti sami. Trajat će samo pet minuta. Sve što trebate je jednostavan trik.

Ovaj problem se najčešće odnosi na frižidere bez No Frost sistema, koji nemaju kontrolu vlažnosti ili sprečavanje smrzavanja. Voda se obično pojavljuje na stražnjoj stijenci i u odjeljcima. Glavni krivac je obično začepljen odvod za odleđivanje. To je mala rupa spojena na drenažnu cijev na stražnjoj strani frižidera. Odvod je dizajniran za uklanjanje vode iz frižidera. Nažalost, često je začepljen naslagama ili ostacima hrane.

Za otčepljenje odvoda potreban vam je čistač odvoda kondenzata, koji se obično isporučuje sa svakim novim frižiderom. Nježno ga umetnite u odvod kako biste uklonili začepljenje. Ako ga nemate, možete koristiti tanku žicu. Nikada nemojte koristiti čačkalice, jer mogu uzrokovati više štete nego koristi.

Svečano otkrivena ploča: Baščaršija je Blago evropske filmske kulture!

Ako ne riješite problem koristite drugu metodu. Pripremite otopinu vode i sode bikarbone te je štrcaljkom ubrizgajte u odvodnu cijev. Ovu radnju izvodite vrlo polako dok voda ne počne otjecati u posudu za odvod. Ako se to dogodi, to znači da je rupa ispravno otčepljena.

Kondenzirana voda također može pogoršati stanje brtve na vratima frižidera, čineći je poroznom i krutom. I ovo se može popraviti. Ako nema rupa, temeljito operite i osušite brtvu. Zatim podmažite. Koristite odgovarajući proizvod ili vazelin kako biste povećali fleksibilnost i osigurali bolje zatvaranje vrata, piše D&D.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak