Stiže nam Ramazanski bajram: Donosimo recept za naninu baklavu

2
Radiosarajevo.ba
Stiže nam Ramazanski bajram: Donosimo recept za naninu baklavu

Donosimo vam recept za baklavu koju su pravile stare nane, ne neće vam biti potreban mikser već samo kašika ili varjača.

Baklava se nekada pekla u starim pećima, dok se na njemu u isto vrijeme kuhala agda.

Sastojci koji će vam biti potrebni za ovu baklavu su: 

S ove strane Drine | Dragan Banjac: Mile i Alek i Vulin – velahavle

4 dc mlijeka
3 dc ulja
7 kašika u vrh pune brašna
15 ravnih kašika griza
200 gr mljevenih oraha
100 gr suhog grožđa
1 prašak za pecivo

preliv/agda

450 gr šećera
4 dc vode

Hranjiva bomba: "Zelena boginja" tjera bolesti i popravlja raspoloženje

Priprema:
 
1. Sve sastojke kašikom sjediniti, i sipati u pleh koji treba podmazati sa malo ulja i posuti prezlom.

2. Peći u okruglom plehu prečnika 28 cm, a dok se peče tijesto, prokuvati preliv od šećera i vode i vrućim preliti vruće. Tijesto će  prilikom miješanja biti malo rjeđe ali tako treba, piše Coolinarka.com.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak