Stavila je komad aluminijske folije ispred vrata i riješila se problema koji muči mnoge domaćine

0
Radiosarajevo.ba
Stavila je komad aluminijske folije ispred vrata i riješila se problema koji muči mnoge domaćine

Aluminijska folija, koja je prvi put proizvedena početkom 20. stoljeća, ne samo da je neophodna u kuhinji, već se pokazala kao izuzetno korisna u rješavanju problema s neželjenim posjetiteljima u našem domu.

Ovaj svestrani materijal ima nekoliko zanimljivih primjena koje će vas možda iznenaditi.

1. Odbijanje mačaka

Ako imate problema s mačkama koje se neprestano kreću po vašem dvorištu, aluminijska folija može vam pomoći. Postavite komad folije ispred ulaznih vrata ili na području gdje mačke često dolaze. Mačke su neugodno iznenađene zvukom šuštanja folije na vjetru i refleksijom svjetlosti sa materijala, što ih može odvratiti od ulaska u vaš prostor.

Pljušte reakcije SDA-ovaca zbog statusa koji je objavio Igor Stojanović (SDP): "Ološu"

2. Sprječavanje miševa

Aluminijska folija također može poslužiti kao neobičan, ali učinkovit način za odvikavanje miševa. Postavite foliju na mjesta gdje se miševi najčešće kreću, poput rupa u zidovima ili kuhinjskih površina. Njihova osjetljiva čula ne podnose zvuk i teksturu folije, što čini ovu površinu neugodnom i teško prohodnom za njih. Također, miris aluminija može prikriti druge mirise, dodatno ometajući njihove navigacijske sposobnosti.

3. Odbijanje golubova

Stanovnici gradskih stanova s balkonima često se suočavaju s problemom golubova koji se nastanjuju na njihovim balkonima i ogradama. Jedan od jednostavnih trikova za rješavanje ovog problema je omotavanje ograde aluminijskom folijom.

Refleksija sunčevih zraka sa folije dezorijentira ptice i odvraća ih od vašeg balkona. Ovaj trik ne samo da pomaže u održavanju vašeg balkona čistim, već i osigurava ugodnije okruženje za boravak.

Ovi neobični trikovi s aluminijskom folijom pokazuju kako ovaj svakodnevni materijal može imati izuzetne primjene izvan svoje uobičajene funkcije. Sljedeći put kada se suočite s problemom s neželjenim posjetiteljima, možda će aluminijska folija biti rješenje koje tražite.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak