Starinski recept, ali u modernoj verziji: Napravite knedle sa šljivama na brži način
Nećemo se lagati, većina nas najviše voli starinske recepte naših nana i baka. I to ne samo jer su provjereno ukusni, već zato jer nam kuća zamiriše na šećer, naše nane i bake i vrati nas u djetinjstvo - a to je nezamjenjivo.
Eh, kako je sezona šljiva kao jedne od omiljene voćke s kojima pravimo razne slastice, nezaobilazan je recept za knedle sa šljivama. Tu je, svakako, i šljivopita, ali naredni put ćemo pronaći pravi recept i za nju.
Ovi recepti se prenose iz generacije u generaciju i uvijek sadrže krompir, a mi vam donosimo jedan "moderni" koji ne sadrži ovu namirnicu, što znači da je priprema mnogo jednostavnija i brža.
Provjerite spisak: U ovim sarajevskim ulicama danas mogući prekidi u vodosnabdijevanju
Izgovor za ovu slasticu vam, ustvari, ne treba - pa ćemo zato reći da vam je potrebno 300 g glatkog brašna, 500 ml vode, sol, te 50 g maslaca ili margarina.
Za punjenje iskoristite 20 komada šljiva, 10 g šećera te 10 g mljevenog cimeta, a posluživanje 100 ml ulja, 200 g krušnih mrvica i 50 g šećera.
Obavezno nam javite (pokažite) kako je ispalo i - prijatno.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.