Savršen recept za savršen vikend: Đuveč po “starinski”
Ukusno je, jednostavno za pripremiti i zdravo.
Za đuveč “po starinski”, potrebno vam je:
400gr junetine
1 crveni luk
tri veća krompira
Pasirani paradajz
Mljevena paprika
Kesica povrća za đuveč
Priprema:
Izrežite luk na rebarca i stavite na ugrijano ulje u dublju tavu ili vok. Dodajte malo šećera dok dinstate luk. Kad se luk “zacakli” poput stakla, dodajte meso izrezano na komadiće koje ste prethodno malo posuli brašnom.
Dinstajte dok meso ne promijeni boju, dodajte krompir također izrezan na kockice i dodajte paradajz, te dvije veće šolje vode. Kad prokuha, dodajte povrće za đuveč i dvije kašike mljevene paprike, te začinite po želji.
Kuhajte desetak minuta, a onda jelo prebacite u pleh ili drugu, odgovarajuću posudu za rernu. Pokrijte alu folijom ili poklopcem.
Pecite oko sat vremena u prethodno ugrijanoj rerni na 200 stepeni – zadnjih deset minuta skinite foliju ili poklopac.
To je to - prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.