Savjeti vodoinstalatera: Ovako možete otčepiti odvod za dvije minute

1
Radiosarajevo.ba
Savjeti vodoinstalatera: Ovako možete otčepiti odvod za dvije minute

U odvodu tuša mogu se nakupiti razne stvari, od ostataka sapuna do dlaka, pa se on može začepiti ili voda može vrlo sporo otjecati.

Kad ocat i soda bikarbona nisu pomogli, novinarka Expressa Angela Patrone isprobala je trik koji preporučuju vodoinstalateri.

"Iako mnogi predlažu korištenje kombinacije bijelog octa i sode bikarbone, ja sam ga dva puta isprobala, ali nisam primijetila nikakve promjene. Zatim sam u Facebook grupi Mrs Hinch Cleaning Tips dobila dobar savjet za čišćenje odvoda", napisala je.

Uživo iz Varšave sa meča UEFA Superkupa: Real Madrid - Atalanta Bergamo

Mnogi su Angeli predložili korištenje kristalne sode, a jedna je korisnica otkrila da joj je vodoinstalater to preporučio.

"To je fantastičan spoj u koji se kune moj vodoinstalater i otkrila sam da trenutno rješava začepljenje odvoda", otkrila je.

Vodoinstalater upozorava: Ove četiri stvari ne biste nikada smjeli bacati u odvod

Kako odčepiti odvod kristalnom sodom?

Kristalna soda je prirodna mineralna sol koja je topiva u vodi te je bez izbjeljivača, ne sadrži nikakve enzime ni fosfate, palmino ulje niti bilo što drugo osim kristala sode koji imaju svojstva deterdženta te pomažu u eliminaciji prljavštine i masnoće.

"Kako bih odčepila odvod, zagrijala sam vodu, ali ne do vrenja, jer kipuća voda može oštetiti cijevi. Izlila sam šolju kristalne sode u odvod i ostavila da odstoji minutu", napisala je Angela.

"Zatim sam pažljivo izlila vruću vodu polako u odvod i ostavila još jednu minutu. Zatim sam pustila vodu i odvod je bio odčepljen. Ako vam ovo ne upali prvi put, ponovite postupak dva ili tri puta", istaknula je, piše Net.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak