Recept dana: Hrskava pastrmka u marinadi od meda i bijelog luka
Radiosarajevo.ba
Nakon raznih variva, grilovanog povrća, tjestenine vaši ukućani željni su promjene.
Ovaj put, vaša kuhinja će biti spremna za ribu i to ne bilo koju.
Pastrmka, klasika, ali jedna od najdražih mnogima.
Titove brigade lopatom izgradile 242 km pruge za 7 mjeseci, vlast danas ne umije popraviti 80 metara
Većina domaćica muku muči sa pripremom, ali uz malo više truda i dobru marinadu, dobit ćete neodoljivo hrskavu ribu.
Sastojci:
- 3 očišćene pastrmke
- sok jednog limuna
- 1 kašika meda
- 3 čena sitno nasečjenog bijelog luka
- 1/3 veze sitno nasječenog peršuna
- 1 kašičica ljute tucane paprike
- 60 g otopljenog maslaca
- krupna morska sol
- sveže mljeveni biber
Recept dana: Da li ste probali japanske punjene paprike?
Priprema:
- Sjediniti sve navedene sastojke za marinadu.
- Opranu i posušenu ribu posoliti, pobiberiti, premazati spolja i iznutra pripremljenom marnadom i ostaviti je par sati na hladnom.
- Rernu zagrejati na 250 stepeni.
- Pleh obložiti papirom za pečenje, premazati ga djelom otopljenog maslaca, položiti ribu, preliti je preostalom marinadom i maslacem i peći 15-20 minuta da lijepo porumeni.
- Vrijeme pečenja zavisi od veličine ribe.
Uz pastrmku, poslužite salatu po vašoj želji, piše Coolinarika.
Prijatno!!!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.
/ Najčitanije
/ Komentari
Prikaži komentare (0)