Pripazite na higijenu stopala kada nosite ljetnu odjeću: Ovo je razlog što ona sadrži puno bakterija

0
Radiosarajevo.ba
Pripazite na higijenu stopala kada nosite ljetnu odjeću: Ovo je razlog što ona sadrži puno bakterija

Čišćenje obuće je ključno za očuvanje zdravlja stopala i sprječavanje širenja bakterija koje se lako prenose s jednog para na drugi.

Bosa stopala u japankama, balerinkama i sandalama izloženija su prljavštini i bakterijama, ali njihov utjecaj možete smanjiti ako ovu ljetnu odjeću redovno čistite, savjetuju stručnjaci.

Ovisno o materijalu, prljavština se može zavući duboko u vlakna materijala, a s njom i neugodan miris.

Otoka u novom ruhu: Pogledajte kako izgleda renovirani stadion Olimpika

Puder za djecu je najidealnije sredstvo s pomoću kojeg možete zaustaviti prekomjerno znojenje nogu i nakupljanje prljavštine. Posipajte po stopalu i utrljajte u kožu prije nego što se obujete.

Antibakterijske maramice su idealno sredstvo za održavanje obuće kada ste na putu. Nakon čišćenja ovim maramicama, obuća će biti sigurna za nošenje.

Dijeta za borbu protiv proširenih vena: Hrana za lijepe noge

Medicinski alkohol neutralizira prisustvo bakterija. Nakvasite komadić vate pa prebrišite odjeću iznutra. To će je osvježiti i sterilizirati pa nema straha od razvoja gljivica.

Pjena za pranje tepiha dobra je i za čišćenje kožnih uložaka. Nanesite je na pamučnu krpicu ili spužvicu pa prebrišite uložak i ostavite da se osuši.

Deterdžent za pranje posuđa je univerzalni čistač mrlja i prljavštine pa i nečistoće s obuće. Malo tople vode i deterdženta efikasno skida prljavštinu s đona na obući, piše Net.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak