'Posteljina može biti mirisna i svježa i nakon nekoliko mjeseci stajanja u ormaru. Samo uradite ovo'

0
Radiosarajevo.ba
'Posteljina može biti mirisna i svježa i nakon nekoliko mjeseci stajanja u ormaru. Samo uradite ovo'

Neugodan miris "dugotrajnog stajanja" posteljine u ormaru svima je poznat, a mnogi se odluče i na novo pranje kako bi se vratila željena svježina.

Kako ne bi trošila toliko vremena, deterdženata, a ni živaca, jedna je korisnica Tiktoka isprobala trik pomoću kojeg se svježina može dugo zadržati, a kad je otkrila da radi, odlučila je snimiti jednostavne video upute kako bi i drugi mogli ovo napraviti.

Oprane i osušene posteljine potrebno je složiti unutar jedne jastučnice i zatim ih vertikalno, a ne horizontalno, poslagati na police. Potom se pripremi mirisna vrećica u koju se stavlja krupna sol i eterično ulje željenog mirisa. Umjesto krupne soli može se staviti i riža, koja će se jednako djelotvorno boriti protiv ustajalog i mirisa vlage u ormaru.

Pred brojnom publikom: U toku su 10. po redu skokovi na Bentbaši

Za dodatni benefit, ovdje se može preporučiti ulje lavande koje, osim što miriše, tjera i moljce i druge tekstilne nametnike iz ormara.

Vertikalno posložene posteljine omogućit će bolje strujanje zraka i mirisa koje će, ovako pripremljeno, eterično ulje držati mjesecima i u tomu je tajna dugotrajne svježine posteljine koja "čami" u ormaru, piše Dom&Dizajn. Na ovaj način jednostavnije je napraviti veću "generalku" u ormaru, oprati baš sve odjednom i uživati u čistoći duže vremena.

Kako izgleda vertikalno slaganje i izrada mirisne vrećice pogledajte u videu ispod koji je korisnica "mama Mila" podijelila sa TikTok publikom.

@mama_mila_

Double your storage space with tip #3 🙌🌻 keep your linen cupboard organised + save space with these simple tips ☁️ #linencupboard #linencloset #linenclosetorganization #organisinghacks #tipsandtricks #homehacks

♬ original sound - Ian Asher

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak