Ove tri stvari nikada ne trebate da govorite svom partneru

Radiosarajevo.ba
Ove tri stvari nikada ne trebate da govorite svom partneru
Kao ljudi, iz evolucijskih razloga, osjetljiviji smo na negativne misli i djela.

Tako je veća vjerojatnost da će se negativni komentari zadržati u našim mislima nego oni pozitivni, što je vrlo bitno znati, posebno ako ste u ljubavnom odnosu do kojeg vam je stalo.

Drugim riječima, za parove je od vitalne važnosti izgraditi pozitivne interakcije, kako bi imali zdrav i sretan odnos. Jedno istraživanje otkrilo je kako bi taj omjer trebao bti 5:1, u korist pozitivnih interakcija, kako bi ljubav cvjetala, prenosi Index.hr
 
"Moramo biti proaktivni u izgradnji velikog i debelog jastuka topline i podrške, kako bi izbjegli grube, neizbježne trenutke i padove, kada se dogode", stoji u zaključku istraživanja. A kako bi to postigli, stručnjaci preporučuju izbjegavanje izgovaranja neke od ove tri fraze:
 
1. "Da me voliš, ti bi..."
 
2. "Zašto među nama stvari nisu kao nekada?"
 
3. "Ponašaš se isto kao tvoja majka" (ili bilo koji drugi član porodice).
 
Svaka od ovih triju jednostavnih fraza ostavlja snažan dojam: da želite akciju umjesto riječi, stvari kako su nekad bile ili da jednostavno želite potaknuti odbrambeni mehanizam partnera.
 
"Ljubav je težak posao, a izazov je shvatiti kako raditi zajedno, kada dođu teška vremena, a ne kako raditi jedno protiv drugog", zaključak je stručnjaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak