Ovaj zdravstveni problem je sve češći: "Nisam mogla govoriti, svi su mislili da se šalim"

0
Radiosarajevo.ba
Ovaj zdravstveni problem je sve češći: "Nisam mogla govoriti, svi su mislili da se šalim"

Glumica Aubrey Plaza prisjetila se kada je nakratko bila paralizirana i nije mogla govoriti od iznenadnog moždanog udara u dobi od 20 godina.

"Najluđa stvar u vezi s tim je što se dogodilo usred rečenice", rekla je glumica.

Plaza je objasnila da se trebala naći s prijateljima onda kada se dogodio moždani udar.

Pune ruke posla za policiju u Sarajevu: U petak uručeno 636 prekršajnih naloga

"Ušla sam u njihov stan, nisam čak ni skinula jaknu, i jednostavno se dogodilo", kazala je zvijezda koja je ostala potpuno paralizirana, ali samo na minutu.

"Izgubila sam motoričke sposobnosti nakratko. Najstrašnije je bilo to što sam zaboravila govoriti", objasnila je pa dodala kako su prijatelji mislili da se glumica šali. "Ali onda su nakon nekoliko minuta upitali: 'Želiš li da pozovemo hitnu pomoć?'", dodala je.

Moguće da ste imali tihi moždani udar, a da ni ne znate: Možete ga prepoznati po ovih šest simptoma

"I bila sam dovoljno svjesna da kimnem glavom da. I nastavila sam kimati ​​glavom jer sam znala da nešto stvarno, stvarno nije u redu. Ali nisam znala što je to i nisam mogla govoriti", prisjetila se Plaza.

Bolničari nisu vjerovali da Plaza nije uzela nikakve nedopuštene droge jer su mislili da je premlada da doživi moždani udar. "Nisam baš ništa unijela u svoje tijelo tog dana... osim kontracepcijskih pilula. Fizički sam izgledala dobro. Ali nisam mogla govoriti i bila sam zbunjena. Također, nisam mogla ni pisati", nastavila je pa otkrila da je morala čekati dva sata u hitnoj da otkrije što joj je.

Plaza je provela nekoliko noći na odjelu, a onda se vratila kući u Delaware i bila blizu obitelji. Pohađala je seanse kognitivne terapije nekoliko sedmica prije nego što se vratila na fakultet u New York.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak