Ovaj proizvod nikada ne čuvajte u staklenoj posudi: Potpuno ćete pokvariti okus hrane
Sigurni smo da većina vas voli staklene posude različitih veličina, pogotovo u kuhinji. Naime, u većini kuhinjskih prostorija baš takve posude u kojima obično držimo sve moguće začine daju dojam organiziranosti i estetike.
Ipak, staklene posude nisu najbolji izbor za čuvanje začina.
Naime, istina je da takve posude mogu utjecati na okus i miris vaših dragocjenih začina ako ih u njima predugo čuvate. Vrijedi znati i da će promijenjeni sastav začina itekako utjecati na okus vaše hrane.
Preljević upozorava: Negator genocida je za Čovićeve medije relevantan glas njemačke politike
Većina začina ima rok trajanja oko dvije do tri godine, no pravilnim skladištenjem svježinu možete produljiti i do pet godina, pa čak i dulje, tvrde stručnjaci. Međutim, staklene posude nisu najbolje rješenje.
Meta Webster iz Seasoned Pioneers upozorava da staklene posude iz kuće nisu idealne za čuvanje začina kod kuće, piše Dom&Dizajn. On preporučuje hermetički zatvorene i neprozirne posude za očuvanje arome, teksture i okusa začina.
Umjesto toga preporučuje korištenje vrećica začina koje sprječavaju oksidaciju proizvoda te ga održavaju suhim i svježim. Također savjetuje da začine i drugu hranu držite podalje od izvora topline, poput šporeta/rerne ili mašine za pranje suđa.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.