Ovaj proizvod nikada ne čuvajte u staklenoj posudi: Potpuno ćete pokvariti okus hrane

0
Radiosarajevo.ba
Ovaj proizvod nikada ne čuvajte u staklenoj posudi: Potpuno ćete pokvariti okus hrane

Sigurni smo da većina vas voli staklene posude različitih veličina, pogotovo u kuhinji. Naime, u većini kuhinjskih prostorija baš takve posude u kojima obično držimo sve moguće začine daju dojam organiziranosti i estetike.

Ipak, staklene posude nisu najbolji izbor za čuvanje začina.

Naime, istina je da takve posude mogu utjecati na okus i miris vaših dragocjenih začina ako ih u njima predugo čuvate. Vrijedi znati i da će promijenjeni sastav začina itekako utjecati na okus vaše hrane.

Preljević upozorava: Negator genocida je za Čovićeve medije relevantan glas njemačke politike

Većina začina ima rok trajanja oko dvije do tri godine, no pravilnim skladištenjem svježinu možete produljiti i do pet godina, pa čak i dulje, tvrde stručnjaci. Međutim, staklene posude nisu najbolje rješenje.

Meta Webster iz Seasoned Pioneers upozorava da staklene posude iz kuće nisu idealne za čuvanje začina kod kuće, piše Dom&Dizajn. On preporučuje hermetički zatvorene i neprozirne posude za očuvanje arome, teksture i okusa začina.

Umjesto toga preporučuje korištenje vrećica začina koje sprječavaju oksidaciju proizvoda te ga održavaju suhim i svježim. Također savjetuje da začine i drugu hranu držite podalje od izvora topline, poput šporeta/rerne ili mašine za pranje suđa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak