Ovaj brzi recept za burek će vas oduševiti - prijatno!

3
Radiosarajevo.ba
Ovaj brzi recept za burek će vas oduševiti - prijatno!

Šta danas za ručak? Vjerovatno i danas, i jučer ste, i sutra ćete - postaviti isto pitanje.

Evo jedne ideje - burek! Ne, ne brinite, ne morate provesti sate, umorni nakon posla. Ovaj put napravite burek kao iz pekare, slagani od gotovih jufki.

Sastojci:

Aljoša Čampara: "Izbacio bih Efendića, a u stranku zvao Konakovića, Muzura i Mandića"

  • 1 paket jufke/kore za pitu (500 gr)
  • 50 ml ulja
  • 250 ml mlake vode
  • so, biber, začini
  • oko 250 gr mljevenog mesa
  • 2 manje glavice crnog luka

Priprema:

Prvo spremite nadjev od mesa, koje ćete na začinima i ulju prodinstati. Od ukupne količine kora, odvojiti četiri cijele kore. Okruglu tepsiju namazati uljem i tepsiju obložiti korama, tako da krajevi kora izlaze van tepsije.

Znate li zašto sardine imaju nadimak 'superhrana' i zašto ih trebate jesti što češće?

U jednoj posudici staviti vodu, ulje i so, a tom mješavinom malo natopiti kore na dnu tepsije. Dodajte potom malu količni mesa, pa preko mesa dodati iscjepkane kore. Kore poprskati mješavinom vode i ulja, pa preko njih opet staviti meso. Redati tako naizmjenično dok se i kore i nadjev ne potroši, s tim što zadnji sloj treba biti od mesa.

Meso prekriti sa zadnjom čitavom korom koja je odvojena na početku i preko nje preklopiti krajeve prvih kora, koje izlaze iz tepsije.

Te viškove preklapati jedan po jedan, i poslije svakog preklapanja, koru zaliti sa malo tekućine.

Burek peći u prethodno zagrijanoj rerni na 250, a kad je gotov zaliti ga ostatkom tekućine i vratiti u rernu.

To je to. Prijatno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak