Osvježavajuće i bez pečenja: Kremasti kolač s breskvama
Za ljetne dane donosimo vam recept za poslasticu kojoj je gotovo nemoguće odoljeti.
Kremasti kolač s breskvama naprosto će vas oduševiti. Osvježavajući je, a pri tome se priprema bez pečenja.
Sastojci:
300 g šlaga
350 ml hladnog mlijeka
200 ml kisele pavlake
150 g mljevene plazme
200-225 g plazma keksa
100 ml mlijeka za potapanje keksa
50 g čokolade po izboru
4-5 breskve (300 g)
Za dekoraciju:
kakao
keks
rendana čokolada
Priprema:
1. Umutite šlag sa mlijekom. Dodajte kiselu pavlaku i opet umutite. Jedno pakovanje plazme (nekih 18 komada) umačite u toplo mlijeko i redajte u pleh.
2. Šlag podijelite na dva jednaka dijela. U jedan dio dodajte mljevenu plazmu i promešajte, a zatim premažite preko plazme u plehu.
3. Breskve oljuštite i sitno isjeckajte, pa stavite preko šlaga s mljevenom plazmom. U drugi dio šlaga dodajte 10 komada plazme koju ste izmrvili rukama i sjeckanu čokoladu. Zatim tu smjesu premažite preko breskvi. Ostavite da se ohladi u frižideru nekih 6-7 sati. Dekorišite po želji sa nekim od tri prijedloga ili nečim po vašem ukusu, piše Kuvajmolako.
Uživajte!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.