Osam trendova iz prošlosti koji se ove godine vraćaju u modu

Radiosarajevo.ba
Osam trendova iz prošlosti koji se ove godine vraćaju u modu

Nova godina, novi trendovi od kojih se većina, kao i uvijek, vraća iz prošlosti.

Od uzorka koji je obilježio šezdesete, preko traperica iz sedamdesetih, do kroja koji se vraća iz osamdesetih, ovih osam trendova će vas u 2020. godini još jednom podsjetiti da se moda stalno ponavlja:

1. Psihodelični cvjetni uzorak

Loading...

Cvijeće je uvijek u modi, a posljednjih nekoliko godina i u svakoj sezoni, no najmoderniji odabir za 2020. je psihodelični cvjetni uzorak koji vraća u šezdesete godine prošlog stoljeća.

2. Košara-torbe

Loading...

Ne, nisu samo za plažu i odlazak na pijacu. Pletene košara-torbe su chic odabir za razne proljetne i ljetne prilike, a u narednoj toplijoj sezoni bit će pravi hit, kao što su bile i u šezdesetima.

3. Heklana odjeća

Loading...

Još jedan trend koji se ove godine vraća iz šezdesetih je heklana odjeća koja je također primjerenija toplijem dijelu godine kada ćemo je, kako su najavili brojni dizajneri u svojim proljetno/ljetnim kolekcijama, viđati često.

4. Trapez

Loading...

Iz sedamdesetih godina nam stižu traperice s nogavicama na trapez koje su već pred kraj prošle godine postale pravi hit pa ne sumnjamo da će biti i ove.

5. Retro torbe

Loading...

Uz trapezice, iz sedamdesetih se vraćaju i velike torbe načinjene od brušene kože, tkanine, vune; s perlicama, vezom i drugim tipičnim obilježjima mode iz tog desetljeća.

6. Tačkice

Loading...

Klasični uzorak koji je posljednjih godina na vrhuncu popularnosti, svoju modnu dominaciju nastavit će i u 2020. godini, a ovaj modni trend posljednji je put ovakav hit bio u osamdesetim godinama prošlog stoljeća.

7. Predimenzionirani kroj

Loading...

Iz osamdesetih nam se vraća i predimenzionirani kroj koji je također već neko vrijeme prisutan u modi te je iz dana u dan sve popularniji, piše Index.hr.

8. Vruće hlačice i mikrominice

Loading...

Što kraće, to bolje! Modni moto iz osamdesetih vrijedi i za 2020. godinu i vrijeme je da pokažete noge! (Naravno, tek kada malo zatopli.)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak