Ovo je apsolutni hit: Modni trendovi za zimu

Radiosarajevo.ba
Ovo je apsolutni hit: Modni trendovi za zimu
Foto: Pinterest / Zima i modaq


Da li je vaš ormar opremljen svim aktuelnim detaljima i bojama za narednu zimu? Koji su to neizostavni modni predmeti za ovu zimu i šta su modni trendovi za zimu.

Ako niste još uvijek, vrijeme je da krenete u čišćenje vašeg ormara, a zatim u šoping i vaš ormar opremite detaljima sa ovog spiska.

CRVENA BOJA

Rubin, jarko crvena, bordo: ako postoji jedna boja koja se može vidjeti u izlozima i koja će biti potpuni hit ove zime to je onda crvena. Boja koja se obično vezuje za seksualnost, ovaj put je više prefinjena, ležerna i važi za trend koji nam se čini posve pristupačnim za sve nas.

Dakle, crvena boje ove jeseni nije samo za hrabrije dame, već i za one koje žele da unesu više stila i promjena u svoj garderober. Možete eksperimentisati samo s jednim komadom garderobe, da bude dosta upadljiv, crveni kaput ili crvene pantalone. Ukoliko nemate ograničenja, onda budite dovoljno slobodne i smjele i za svoj večernji outfit izaberite sve odjevne predmete u ovoj crvenoj boji. Također, ukoliko je prilika svečanija za izlazak izaberite crvenu usku haljinu, koja će biti pun pogodak.

KARDIGAN – DUGAČKI KAPUTI

Najutjecajniji modni trend za zimu: dugački kardigan.

Kardigan je vaš najbolji prijatelj u bilo koje vrijeme, ali kada je vrijeme nepredvidljivo, ili su velike oscilacije između ekstremnih temperatura, to je vaš prijatelj za život, a pogotovo za zimu. Bilo da je riječ o vunenom, pletenom ili pamučnom, svi materijali dolaze u obzir. Možete ga nositi ležerno otkopčano, a ispod samo bluzu, ili ukoliko želite možete staviti pojas oko struka, lijepo će izgledati.

Možete izabrati kardigan s kapuljačom ili da ima džepove (pogotovo ako je od kože). Dolaze u obzir sve nijanse, mada tamniji tonovi su bolji izbor za hladnije dane. Ukoliko je lijep sunčan dan, ne izlazite bez svog kardigana i naočala, a uz to ponesite torbu žute, crvene ili plave boje.

Nosite vaš omiljeni kaput preko suknje za posao, ili širokih pantalona, koje su takođe hit ove zime. Pantalone mogu biti svijetlije nijanse, zašto ne i bijele. Dugi kardigan ove zime biće potpuni hit. Možete obogatiti svoj izgled uz neku lepu kašmir maramu, uz jednostavne farmerke koje nikada ne izlaze iz mode. Možete nositi pantalone i kardigan na dobre kožne cipele sa visokim potpeticama.

PANTALONE ŠIROKE NOGAVICE

Široke nogavice ove zime potpuni su hit i izazov. Veliki izbor modela ovih pantalona, dat će vam ogromne mogućnosti za vaš outfit za dan, noć ili neku svečanu priliku. Visoki struk, široke nogavice koje padaju preko visokih potpetica. Bingo. Nije čudo da se ulični stil koji prati široke pantalone želi nositi tokom cijele godine. Ove zime, međutim, primjetićete da su šire pantalone i stilovi inspirirani ’70-im godinama.

Široke pantalone jednako dobro idu uz ravne svečane cipele, kao i uz čizme ili salonke na visoku štiklu. Možete ih nositi na kratak sako, ako je kombinacija za kancelariju ili za večernji izlazak lijep dugačak kaput. Pantalone s visokim strukom možete dodatno uljepšati širokim pojasom, koji je takođe trend. i lijepom bijelom svilenom košuljom. Kombinacija je previše. Pustite mašti na volju.

BERETKA

Kape, šeširi su modni favoriti za djevojke za hladnije dane, ali ni jedna zbirka šešira nije potpuna bez beretke. Beretke su klasika. Osim toga, one nas podsjećaju na fenomenalni stil francuskih devojaka. Ko ne bi htio da bude kao one?

Možete nositi jednu nisku na prednjoj strani vaše glave uz omiljen kaput ili je možete nositi na vrhu glave. Možete nositi vašu beretku na stranu glave sa ispletenom pletenicom na drugoj strani. Kombinacija je mnogo. Čarobne beretke dovoljan su komad uz jednostavan stil garderobe, klasičnu haljinu ili uz dobre pantalone. Prate ih čizme koje mogu biti ravne ili uz malu štiklu.

KRATKA JAKNA

To je komad koji se nosi najviše ove sezone, počevši od prvih hladnih oktobarskih večeri do februara mjeseca. Uz kratku jaknu, naravno, preporučuju se dobre pantalone, mogu biti i široke, jer su hit ove zime, a možete nositi i klasične, u zavisnosti od prilike.

DŽEMPER ROLKA – OGROMNA

Kada kažemo široka i ogromna, mislimo toliko ogromna da u nju mogu stati dvije osobe. To može biti rolka od tankog pamuka ili vunena. Ova odjevna kombinacija je modni trend broj 1 za zimu, a osim toga ne samo da će vas zagrijati, već će elegantno izdužiti vrat i izgledat ćete viši.

PERJE

Prva asocijacija na perje jesu djevojke koje igraju na sportskim takmičenjima, zar ne? A da li ste znali da je perje neizostavni dio visoke mode? Razni komadi s perjem čine pravi hit ove zime. Modeli s perjem su preplavili modne piste u svijetu, od kristalno vezenih haljina do suknji, cipela, pa čak i šešira s perjanim ukrasima. Stil počinje od pletenih haljina do izuzetno velikih torbi.

RESE

Neizostavni modni detalj za zimu 2019. Rese se tako dobro uklopaju uz svaki odijevni komad. Savršeno se uklopaju na ogrtačima, vunenim džemperima. Uz ogrtač s resama uklapaju se pantalone s visokim potpeticama, ili široka suknja s čizmama koje idu preko koljena. Čizme mogu biti i ravne, s nekom malom torbom koja može biti u svijetloj nijasni, crvena, žuta ili plava. Također, posebno interesantni detalji sa resama biće i čizme, koje će obogatiti sam izgled čizmica, pogotovo ako su čizme sa visokim potpeticama.

PLIŠ

Što se tiče materijala, apsolutni hit bit će pliš. Pliš je jako zahvalan materijal, i možete kombinovati sve odijevne komade u plišu. Jako lijepo mogu izgledati kompleti, sako s pantalonama, a posebno sam sako može uz kombinaciju sa širokim pantalonama biti pun pogodak. Takođe, uske plišane haljine čine sjajan i neizostavan komad u vašem ormaru. Za neki večernji izlazak uz dugačak kardigan i maramu, s čizmama visokih potpetica. Ovakav outfit za izlazak neće nikog ostaviti ravnodušnim u vašem društvu, piše Luftika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije