Odlična ideja za doručak: Napravite zobeni keks od samo pet sastojaka

0
Radiosarajevo.ba
Odlična ideja za doručak: Napravite zobeni keks od samo pet sastojaka

Zdravi zobeni keksi idealan su izbor za brzi doručak, međuobrok ili lagani desert koji zadovoljava slatke želje, a istovremeno pruža hranjive sastojke.

Ovaj recept je jednostavan, prilagodljiv i ne zahtijeva puno vremena za pripremu. Uz samo nekoliko osnovnih sastojaka, možete napraviti ukusan doručak koji je pogodan za sve – bez dodatnog šećera ili umjetnih sastojaka.

Zobene pahuljice, suho voće i orašasti plodovi daju hrskavu teksturu i puno vlakana, dok banane i med pružaju prirodnu slatkoću. Savršeni su za užinu, doručak ili desert, a priprema je jednostavna i brza!

Horor na utakmici: U sukobu navijača, ljude bacali sa tribina. Fudbaler pogđen nožem

Sastojci: 

- 2 manje banane
- Oko 250 g zobenih pahuljica
- 1 šaka sušenih brusnica
- 1 šaka indijskih oraščića (ili drugih orašastih plodova)
- Po želji, malo meda ili džema

Priprema:

Zgnječite banane vilicom i pomiješajte ih sa suhim voćem i nasjeckanim orašastim plodovima. Dodajte zobene pahuljice i zaslađivač po želji (1-2 kašike meda ili džema). Sve sastojke dobro sjedinite i oblikujte kekse. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 15 minuta, dok ne postanu zlatno smeđi, piše Večernji.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak