Novi slatki hit je osvojio internet: Recept za tiramisu brownie koji će vas raspametiti
Ljubitelji slatkog doći će na svoje uz tiramisu brownies, novi slatki hit na društvenim mrežama. Donosimo odličan, provjeren recept!
Volimo tiramisu, a volimo i brownies! Pa zašto onda pripremati 2 deserta kad ih možemo spojiti u jedan - tiramisu brownies!
Sve divne arome tiramisu kreme (mascarpone, kakao, espresso, vanilija), ali i mekana i sočna tekstura i okusi koje donose brownies - spojeni su u ovom odličnom desertu koji je u posljednje vrijeme pravi hit na društvenim mrežama.
Premijer liga BiH | Zrinjski na Mokrom Docu nastavio veliki niz. I dalje je neporažen ove sezone
Priprema
Zagrij rernu na 175 stepeni. Kalup dimenzija oko 23x33 cm obloži papirom za pečenje i stavi sa strane. U manjoj posudi rastopi maslac na laganoj vatri. Kada se maslac rastopi, makni ga s vatre i dodaj komadiće tamne čokolade. Ako toplina maslaca ne rastopi čokoladu u potpunosti, vrati posudu na vatru na 10-ak sekundi i miješaj dok se čokolada potpuno ne rastopi i dobiješ glatku smjesu.
Ostavite ovu smjesu da se ohladi. Prosij brašno, instant espresso prah i kakao prah u zdjelu za miješanje. Stavi sa strane.
U drugoj zdjeli za miješanje izmiksaj jaja, smeđi i bijeli šećer, so i ekstrakt vanilije. Miksaj 4-5 minuta dok ne dobiješ pjenastu, blijedu smjesu. Silikonskom špatulom lagano umiješaj rastopljenu čokoladu i maslac u smjesu jaja, šećera, soli i vanilije. Umiješaj i mješavinu brašna, kakao praha i instant espresso praha. Pazi da ne uništiš fine mjehuriće koji će tijesto učiniti mekanim i prozračnim.
Tijesto izliješ u pripremljeni kalup, zagladi površinu špatulom. Peci oko 25 minuta, odnosno dok vrh brownieja ne počne lagano pucati i bude mekan na dodir. Pusti da se brownie potpuno ohladi na rešetki prije nego što na njega staviš espresso kremu. U velikoj zdjeli izmiksaj mascarpone i slatko vrhnje. Miksaj na srednjoj brzini dok se lijepo ne sjedini, 30 sekundi do 1 minut. Dodaj šećer, so, pastu od vanilije i instant espresso prah. Miksaj dalje na srednjoj brzini dok se ne počnu stvarati mekani vrhovi, 1-2 minuta.
Na ohlađeni brownie namaži espresso kremu, izravnaj špatulom. Pomoću malog cjedila kolač jednolično pospi kakao prahom. Nareži na komade i posluži dobro ohlađeno, piše Gastro.
SASTOJCI:
maslac 250 g
tamna čokolada sa 70% kakaa 400 g
kakao prah 60 g
oštro brašno 120 g
jaja 5 kom
tamni smeđi šećer 140 g
šećer 200 g
so 1 žličica
ekstrakt vanilije 1 žlica
espresso - instant prah 1 žlica
TIRAMISU KREMA:
mascarpone 250 g
slatko vrhnje 250 ml
šećer 50 g
so 0,25 žličica
pasta od vanilije 1 žličica
espresso - instant prah 1 žlica
ZA POSIPAVANJE:
kakao prah 3 žlice
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.