Nikad bolje nismo probali: Pogačice koje se tope u ustima
Sastojci:
– brašno 1 kg
– margarin 250 gr
– sir 400 gr
– so 1 kašikica
– jaje 1 komad
– kvasac 1 komad
– voda 100 ml
Priprema:
Staviti kvasac da nadođe u 100 ml mlake vode. Zatim ga dodati brašnu, dodati sir, margarin i so. Umijesiti tijesto i ostaviti 30 minuta da naraste.
Potom razviti tijesto što tanje, pa ga uviti u rolat, pišu Receptidomacekuhinje.com.
Ostaviti još 10 minuta pa opet rastanjiti tijesto oklagijom. Izvaditi pogačice modlom ili čašom, poredati u podmazan pleh, premazati umućenim jajetom i staviti da se peče 30 minuta na 200 stepeni.
Uživajte!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.