Nije ni pas, ni mačka: Evo koje kućne ljubimce trebate nabaviti da biste privukli novac i obilje

0
Radiosarajevo.ba
Nije ni pas, ni mačka: Evo koje kućne ljubimce trebate nabaviti da biste privukli novac i obilje

Feng shui tehnika za uređenje doma prema kojima razmještaj, način uređenja i boje mogu utjecati na puno više od samog izgleda stambenog prostora - blagostanje, raspoloženje i pozitivne osjećaje, ne odnosi se samo na stvari.

Ova drevna kineska praksa kaže i da je za sve navedeno u jednom kućanstvu važan i izbor - ljubimca. Pritom, prema feng shuiju u svom domu ne trebate držati ni psa ni mačku, već zlatne ribice, ali ni to nije bez dodatnih pravila.

Kako se ova tehnika uređenja odnosi i na brojke kojima se pridaju razna značenja, o broju zlatnih ribica koje ćete imati u akvariju ovisi na što će vam one u životu utjecati. Kako prenosi portal Love to Know, praktičari feng shui metode predlažu da ih imate devet.

Marjanović: Open Air program 30. Sarajevo Film Festivala donosi zanimljiv miks

Pritom, najbolja kombinacija u akvariju je osam zlatnih ribica ili Arrowana ribica, koja je inače kineska riba sreće koja se često još naziva i zmajevom ribom i jedna crna ribica. Ovakva kombinacija simbolizira prosperitet na način da broj osam nosi to značenje sam po sebi, a jedna crna ribica tu je kako bi uklonila sve negativno iz okoline.

Ako vam crna riba ugine bez ikakvog poznatog uzroka, vjeruje se da je uginula zbog loše sreće koja vam je bila namijenjena. Zapravo, mnogi ljudi vjeruju da ako neka riba u akvariju ugine bez opravdanog razloga, onda je njezina žrtva bila da vas poštedi.

Na temelju feng shui simbolike povezane s brojevima, možete imati i bilo koji od sljedećih brojeva riba u akvariju kako biste privukli energije pripisane svakom broju:

  • Jedna ribica za nove početke.
  • Tri ribice za rast i razvoj.
  • Šest ribica za mentorsku reću.
  • Osam ribica za novac i obilje.
  • Devet ribica za dug i sretan život.

Važno je znati i da svaki višekratnik broja tri utrostručuje sreću tog broja, no ne treba pretjerati i stvoriti gužvu u akvariju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak