Neodoljivi desert koji će se svidjeti svima: Donosimo vam recept za Nutella cheesecake
Iako su i cheesecake i Nutella sami po sebi odlična ideja, još bolje zvuče kad dolaze u kombinaciji.
Takav bi spoj oduševio i najveće ljubitelje slatkog, a ovaj recept je podijelila Jelena Paradžiković na svom instagram profilu.
Sastojci za biskvit
- 70 g margarina (otopljenog)
- 300 g mljevenog keksa
- 2 kašike Nesquik
- 100 ml mlijeka
Sastojci za kremu
- 500 g mascaropne sira
- 50 g šećera u prahu
- 4 kašike Nutelle
- 500 ml slatkog vrhnja
Sastojci za ganache
- 150 g mliječne čokolade
- 60 g čokolade za kuhanje
- 100 ml slatkog vrhnja
Priprema
Za biskvit pomiješajte mljeveni keks sa Nesquikom i dodajte otopljeni margarin i mlijeko. Kada sve pomiješate, utisnite to na pek-papir koji ste stavili u kalup. Stavite u frižider dok pripremate kremu.
Poznati bh. ilustrator oduševio objavom nakon pobjede Bosne i Hercegovine nad Hrvatskom
Mascarpone izmiksajte sa šećerom u prahu. U drugoj zdjeli izmiksajte slatko vrhnje, nemojte ga previše umutiti. U mascarpone polako dodajte izmiksano slatko vrhnje. Kada ste sve sjedinili, kremu podjelite na dva dijela, jedan dio ostavite kakav je, a u drugi dodajte četiri kašike Nutelle i izmiksajte.
Na biskvit složite tamnu kremu, a zatim bijelu. Stavite u frižider na hlađenje.
Ganache napravite tako da slatko vrhnje stavite na vatru i dodate čokoladu uz stalno miješanje dok čokolada skroz ne otopi. Kada se čokolada ohladi, lagano ju istresite na tortu, piše Diva.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.