Ne može brže, a ukusnije: Burek iz tave za sve gurmane
Samo je jedan burek, a on je sa mesom i svi ga volimo!
Pita je često komplikovana za napraviti, te nemamo uvijek vremena za "razvlačenje" jufki. Ovaj recept nam donosi burek u novom ruhu, ali starog ukusa koji će oduševiti sve - od najmanjih do najvećih gurmana.
Sastojci
Bećiragić nakon poraza od Hrvatske: "Razlika od 13 koševa ništa ne znači u ludnici u Skenderiji"
- Pakovanje gotovih jufki
- 500 grama faširanog mesa
- 3 glavice luka
- sol
- biber
Staro bosansko jelo: Pripremite đulbastije koje će vas oduševiti ukusom
Priprema
1. U tavi propržite faširano meso, sjeckani luk i dodajte sol i biber.
2. U drugu dublju tavu stavite kore za pitu premazane puterom, pa redajte nadjev, a onda koru za pitu, sve dok ne potrošite smjesu.
3. Polako počnite peći burek na srednje jakoj vatri nekih 10-ak minuta.
4. Preokrenite burek na drugu stranu i pustite da se stvori korica, nekih 10-ak minuta.
5. Burek služite vruć uz jogurt ili salatu.
Prijatno!
@mirisi_iz_majine_kuhinje Da li ste probali ovaj burek?😋 🌸Burek iz tave🌸 400 gr faširanog mesa (miks junetina/teletina) 1 veća glavica luka začini (biber, so, aleva i suvi miks) malo maslaca malo kisele vode 4 kore za pitu narendani sir 1. Na ulju ili maslacu dinstajte luk. Dodajte meso i dinstajte ga nekih 15 minuta uz dolijevanje vode. Na kraju dodajte začine. Tavu namažite maslacem, stavite dvije kore na dno, premažite maslacem i kiselom te stavite nadjev po kojem stavite sir. 2. Stavite dva mala komada kore preko nadjeva i namažite oba sa maslacem i kiselom. Poklopite sa svih strana, premažite kiselom i maslacem i pecite u tavi 10 minuta. Uz pomoć tanjira okrenite je i pecite još 10 minuta. Hrskavo da ne može hrskavijeeee. Uživajte.❤️ #mirisiizmajinekuhinje #burek
♬ original sound - Maja Gojić
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.