Napravite čokoladni puding bez kuhanja: Potrebna su vam samo dva sastojka

0
Radiosarajevo.ba
Napravite čokoladni puding bez kuhanja: Potrebna su vam samo dva sastojka

Puding od čokolade klasičan je, jednostavan desert koji smo naučili pripremati još kao djeca.

Ugriješ mlijeko, dodaš prašak za puding i malo šećera, zakuhaš i izliješ u zdjelice. Brzo gotovo, ali treba još i pričekati da se puding ohladi.

Prije nego krenete pripremati ovaj genijalan puding od čokolade, trebate nabaviti prave sastojke, odnosno samo 2 sastojka.

U ovom dijelu BiH sve više djece oboljelo od morbila - sva zaražena djeca nevakcinisana

Prvi je čokolada, koju biraš prema ukusu. Oni koji vole slađe deserte odabrat će mliječnu, a oni koji vole manje slatke deserte odabrat će tamnu čokoladu. Drugi sastojak je tofu, odnosno sir od soje.

Za ovaj recept za brzi puding od čokolade trebat će ti takozvani svileni tofu, odnosno najmekša varijanta tofua, koji se u blenderu lako može usitniti i od njega dobiti teksturu guste kreme. Ovakav tip tofua odlično će se spojiti s rastopljenom čokoladom u ovom genijalnom desertu.

Za ovaj recept tofu je potrebno dobro ocijediti, a čokoladu rastopiti te to dvoje spojiti u blenderu. Možete dodati i prstohvat soli, koji će pomoći da se bolje istakne okus čokolade. Ovom receptu možete dodati i omiljene dodatke poput kikiriki maslaca, maslaca od badema, džema, šlaga, voća, nasjeckanih orašastih plodova, pa i hrskavih dodataka poput zdrobljenih pereca.

Također, ovaj puding od čokolade bez kuhanja možeš poslužiti zasebno u zdjelicama, ali i kao dio drugih deserta poput čokoladne pite punjene ovim pudingom. Osnova može biti pečeno prhko tijesto, ili pak razne varijante kora za tortu od sira poput podloge od pereca, keksa, napolitanki.

Sastojci

  • svileni tofu 250 g
  • čokolada 250 g

Priprema

Čokoladu rastopite u mikrovanoj ili na pari. Pustite da se malo ohladi, piše Gastro.

Lagano ohlađenu rastopljenu čokoladu dodajte u blender zajedno s nasjeckanim svilenim tofuom.

Blendajte na najvećoj brzini dok ne dobiješ gustu smjesu, provjerite je li se sav tofu usitnio i sjedinio s čokoladom. Gotov puding stavi u zdjelice i dobro ohladi u frižideru (nekoliko sati) prije posluživanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak