Najjednostavniji ručak za vikend: Špageti s tunjevinom

0
Radiosarajevo.ba
Najjednostavniji ručak za vikend: Špageti s tunjevinom

Ovo jednostavno jelo poznati je italijanski specijalitet, a njegov je karakterističan okus već omiljen širom svijeta. Iako mnogi tvrde da je sav čar u sosovima, nije naodmet iznenađivati tjesteninom.

Stoga je tjestenina sa salsom i tunom jednostavno, a bogato jelo ukoliko ste ljubitelj mediteranskih nota.

Sastojci za 4 osobe:

  • 2 češne bijelog luka
  • 4 kašike maslinova ulja
  • 390 g sjeckanog paradajza
  • 1 kašikica Vegete
  • 160 g tuna komada u biljnom ulju
  • ½ kašikice bosiljaka
  • ¼ kašikice crnog bibera mljeveni
  • 400 g Tjestenine špageti s jajima
  • ribani parmezan
  • Morska sol
  • 1 žlica nasjeckanog peršina

Priprema

  • U tavu na lagano ugrijano ulje stavite na pola narezane češnje bijelog luka. Kad se bijeli luk blago zažuti, izvadite ga iz tave.
  • Na ulje stavite sjeckani paradajz i Vegetu pa pirjajte dok dio tekućine ne ispari. Zatim pomiješajte ocijeđenu tunu, bosiljak, crni biber i posolite po potrebi.
  • Sve još vrlo kratko pirjajte te pospite s peršunom.

Posluživanje

Sos prelijte preko kuhanih i ocijeđenih špageta te pospite parmezanom, piše Coolinarika.

Masovni ruski napad na Božić: Poljska podigla borbene avione, hiljade ljudi traže skloništa

Jedan mali savjet prije posluživanja:

Kako biste jelo od tunjevine mogli poslužiti i onda kad ukućani ne sjede istovremeno za stolom, važno je tjesteninu skuhati "al dente".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak