Najjednostavniji kolač ikad: Bez pečenja, gotov za 10 minuta
Brzi kolači su nešto što sve domaćice vole, a ovaj kolač je jedan od onih koji se prave brzo i lahko, i nisu vam potrebne nikakve specijalne kulinarske vještine.
Osim toga, poslastica je veoma ukusna, pa ćete, čim pojedete jednu turu, odmah poželjeti da napravite i drugu, piše Sašina kuhinja.
Sastojci:
Prof. dr. Mirza Smajić: Zašto je ljudska sigurnost danas toliko ugrožena?
- 200g šećera
- litar mlijeka
- tri pudinga od vanile
- 200 g maslaca
- jedna kisela pavlaka
- 400 g keksa
- 800 g banana (oko 4 banane)
- 200 ml slatke pavlake
- kašika šećera u prahu, malo lješnika ili oraha za posipanje
- malo maslaca za podmazivanje pleha
Priprema:
Puding skuhati sa mlijekom prema uputstvu sa kesice, malo prohladiti pa umiješati maslac i miješati da se rastopi i sjedini.
Dodati kiselu pavlaku i lomljeni keks. Izliti pola smjese u podmazan kaplup, poredati banane, a preko rasporediti ostatak fila. Ohladiti u frižideru bar 2 sata.
Dobro umutiti hladnu slatku pavlaku sa kašikom šećera u prahu i premažite kolač. Odozgo pospite mljevenim lješnicima ili orasima.
Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.