Mali trik koji sve mijenja: Dodajte ovaj sastojak i punjene paprike će vam biti savršene
Odabrali ste dobre, zdrave paprike, imate još malo domaće šalše kojom ćete pojačati toč, kupili ste pravo meso i potrudili se da vam ga mesar dobro samelje, a rižu ste potopili. Sad ste sigurni da će vam punjene paprike ispasti savršeno.
Vjerovatno ste u pravu, ali pod jednim uvjetom: morat ćete iskoristiti i jedan mali trik mljevenim mesom.
Priliokm pripreme jela s tom namirnicom, a ovo mnogi, nažalost, ne znaju, dobro je mesu dodati malo sode bikarbone. Jedna će kašičica biti sasvim dovoljna. Nakon što ste je dodali, izmiješajte smjesu, najbolje rukama, a zatim je ostavite da odstoji dvadesetak minuta.
Sestra preminule Džejle Drapić u teškom stanju zbog zuba: 'Liječila se kod istog stomatologa'
Za to će vrijeme, kako piše Slobodna Dalmacija, soda bikarbona podići pH vrijednost mesa, što pomaže mesu da zadrži vlagu i čini nadjev sočnijim. Pored toga, meso će biti mekše nego inače.
Nakon što je isteklo navedeno vrijeme, nastavite s pripremom punjenih paprika po svom omiljenom receptu.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.