Mala tajna velikih majstora: Napravite savršen omlet uz jedan "tajni" sastojak

0
Radiosarajevo.ba
Mala tajna velikih majstora: Napravite savršen omlet uz jedan "tajni" sastojak

Postoji jedna stvar koja se može dodati vašem omletu, a koja ga čini svilenkastijim i pahuljastijim, i to je nešto što možda nikada ne biste očekivali. Omleti su brz i jednostavan doručak, a mogu se napraviti na više načina.

Jednostavnim stavljanjem jaja u tavu s malo maslaca, mogućnosti su beskrajne kada je u pitanju ono što možete staviti u svoj omlet. Popularni izbori su obično luk, gljive, sir, paradajz i špinat.

Međutim, postoji način da poboljšate svoje omlete i nije stvar u tome koje nadjeve stavljate u njega. Radije se radi o tome šta stavljate sa samim jajima kako biste ga učinili glatkijim i svilenkastijim. Prema riječima stručnjaka iz All Recipes, ovaj jedan "tajni" sastojak će vam pomoći da svaki put dobijete savršen omlet i to je nešto što svakako trebate probati, s obzirom da ga vjerovatno već imate u svojoj kuhinji. Tajni sastojak za svilenkastije i glatkije omlete je - majoneza.

KCUS: "Snaga zdravstvenog sistema je u saradnji, a ne u rivalstvu"

Gurman PJ O'Neill podijelio je ovaj savjet i objašnjava tačno kako funkcioniše i zašto biste ga trebali probati. Kaže da vam je potrebna samo mala kašika majoneze kada pravite omlet.

Majoneza se pravi od jaja, kao i od sirćeta ili limunovog soka i ulja. Dakle, u određenom smislu samo dodajete još jaja svojim jajima. Majoneza je "emulzija" koja se pravi mućenjem jaja sa uljem i sirćetom. To dovodi do glatke teksture koju poznajemo kao majonez. PJ objašnjava da se slično postiže kada dodamo malo majoneze umućenim jajima. "Majoneza pomaže u stabilizaciji smjese i ugradnji više jaja u jaja, čineći ih pahuljastim", otkriva. "Osim toga, dodatna masnoća ih također može učiniti svilenkastijim i bogatijim."

On jednostavno umiješa majonez u jaja i zagrijava to u mikrovalnoj jednu minutu, koristeći dva umućena jaja i jednu malu kašiku majoneze. Rekao je: "Bio sam iznenađen kada sam vidio tako dobar omlet bez korištenja šporeta." Razbijte dva jaja u zdjelu za miješanje, umutite ih i dodajte kašičicu majoneze dok ih mutite. Možete dodati još majoneze, jer to u potpunosti ovisi o vašem ukusu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak