Majstor otkriva koji program na veš mašini nikada ne bismo trebali koristiti

0
Radiosarajevo.ba
Majstor otkriva koji program na veš mašini nikada ne bismo trebali koristiti

Wades Ramsey inače kućanski majstor na TikToku je detaljno objasnio zašto ne biste trebali korisiti program za brzo pranje rublja, ali i kako česta upotreba spomenutog programa utiče na funkcionalnost vaše veš mašine.

Ukoliko perete odjeću napravljenu od laganijih materijala - tada i možete koristiti program za brzo pranje (ali ne često). Međutim, kada su u pitanju teži materijali, tada oni predstavljaju veliko opterećenje za veš mašinu pa se brzi program za pranje nikako ne preporučuje.

Majstor je za objašnjenje problema dao primjer pranja peškira. S obzirom da peškiri postanu izuzetno teški kad se natope vodom, brzo pranje od 28 minuta može oštetiti bubanj.

Lagumdžija pisao zvaničnicima UN-a: Predsjedništvo BiH ne može se upuštati u rasprave o Srebrenici

"Kada veš mašina radi jako brzo, peškiri se zajedno skupe, a to dovodi do velikog opterećenja bubnja. Tada veš mašina počinje lupati i pomicati se", izjavio je Wades.

Koji program je najbolji za korištenje ukoliko nemate dovoljno vremena za pranje?

Odjeća vam se skupila nakon pranja: Evo kako da je vratite na normalnu veličinu

"Ako nemate puno vremena, bolje izaberite program pranja rublja za pamučne stvari, što obično traje oko dva i po sata. Zatim pritisnite postavku brzine kako biste skratili vrijeme na oko sat i po. To će veš mašini za rublje dati dovoljno vremena da sve pravilno opere bez dodatnog opterećenja na nju", tvrdi majstor.

@wadesramsey

STOP using the fast setting on your washing machine #trywadesfirstmate #euronics #washingmachine #fast #fastsetting #noisey #techtips #tips

♬ original sound - wades

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak