Ledena kafa uz ovu metodu neće više biti vodenasta: Trik za sve ljubitelje kofeina

0
Radiosarajevo.ba
Ledena kafa uz ovu metodu neće više biti vodenasta: Trik za sve ljubitelje kofeina

Ljubitelji kafe znaju da nema boljeg početka ljetnog jutra od osvježavajuće ledene kafe, ali ako je ne popijete dovoljno brzo, može se brzo razvodniti kako se led topi.

Takva kafa ne pruža nikakav užitak, posebno u vrelim ljetnim danima. Srećom, postoji rješenje da ona ostane osvježavajuća i gusta. Ovaj jednostavan trik sprječava razvodnjavanje i osigurava da vaš ledeni napitak ostane ukusan.

Ledena kafa uz ovaj trik neće biti vodenasta

Osuđen državljanin BiH koji se predstavljao kao kiropraktičar: Seksualno uznemiravao pacijentkinje

Skuhajte kafu, ostavite je da se ohladi i zatim je ulijte u vrećicu za zamrzavanje koja se može zatvoriti.

Nakon što to učinite, jednostavno je stavite u zamrzivač preko noći ili barem na nekoliko sati, dok se kafa potpuno ne zamrzne u vrećici.

@recipes

Keep your iced coffee strong and flavorful with this coffee ice cubes hack! Say goodbye to diluted iced coffee & hello to the perfect iced coffee experience ️☕🧊Would you try this hack👀 #coffee #icehack #foodhacks #hacks #recipes #ice #icecubes #icedcoffee #coffee #cooldrinks #crushedice #lifehacks

♬ Let's Play - Madzi

Sada dolazi najzabavniji dio - nakon što izvadite smrznutu vrećicu kafe, položite je na podlogu i istucite je valjkom kako biste dobili manje komadiće.

Zatim napunite šolju ovim kockicama ledene kafe, dodajte malo mlijeka i dobit ćete savršenu ledenu kafu koja neće postati vodenasta.

Mnogi su rekli da bi htjeli isprobati ovo sljedeći put kad budu kuhali ledenu kafu, piše Net.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak