Lagan i sočan: Donosimo vam recept za pravi jesenji kolač
Donosimo vam recept za fantastičan, sočni kolač. Za njegovu pripremu su vam potrebni sastojci koji su posebno aktuelni u ovom dijelu godine.
Umutiti jaja pa dodati brašno i prašak za pecivo, mlijeko, ulje,orah i sve dobro izjednačiti. Med podgrijati, dodati kurkumu. Ukoliko je ne volite može i bez nje.
Tepsiju obložiti pek papirom pa na dno sipati med.
Intervju | Adelisa Saračević, mezzosopranistica: "Lik Grubače je bio motivacija za pripremu opere"
Kruške oljuštiti i isjeći na kriške. Poredati u med pa preliti umućenim jajima. Peći na 200 stepeni Celzijusa oko 50 min.
Prohladiti i okrenuti tepsiju na tanjir, sjeći i sladiti se sočnim kolačem.
Sastojci
3 jaja
3 kašike brašna
3 kašike ml. oraha
1/2 praška za pecivo
50 ml mlijeka
50 ml ulja
100 gr šećera
50 kg krušaka
2 pune kašike meda
1/2 kašičice kurkume
malo suhog groždja
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.