Lagan i sočan: Donosimo vam recept za pravi jesenji kolač

0
Radiosarajevo.ba
Lagan i sočan: Donosimo vam recept za pravi jesenji kolač

Donosimo vam recept za fantastičan, sočni kolač. Za njegovu pripremu su vam potrebni sastojci koji su posebno aktuelni u ovom dijelu godine.

Umutiti jaja pa dodati brašno i prašak za pecivo, mlijeko, ulje,orah i sve dobro izjednačiti. Med podgrijati, dodati kurkumu. Ukoliko je ne volite može i bez nje.

Tepsiju obložiti pek papirom pa na dno sipati med.

Intervju | Adelisa Saračević, mezzosopranistica: "Lik Grubače je bio motivacija za pripremu opere"

Kruške oljuštiti i isjeći na kriške. Poredati u med pa preliti umućenim jajima. Peći na 200 stepeni Celzijusa oko 50 min.

Prohladiti i okrenuti tepsiju na tanjir, sjeći i sladiti se sočnim kolačem.

Sastojci

3 jaja

3 kašike brašna

3 kašike ml. oraha

1/2 praška za pecivo

50 ml mlijeka

50 ml ulja

100 gr šećera

50 kg krušaka

2 pune kašike meda

1/2 kašičice kurkume

malo suhog groždja

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak