Kulinarski trik: Naučite kako pohovati meso uz manje dima i masnoće

0
Radiosarajevo.ba
Kulinarski trik: Naučite kako pohovati meso uz manje dima i masnoće

Pohovanje hrane u rerni puno je ugodniji i lakši posao nego na tavi. Kuća ne smrdi toliko, ulje ne prska po cijeloj kuhinji, treba ga manje, a ono što pripremite nije toliko masno.

Pohovati možete i meso i povrće, a samo se trebate držati nekoliko pravila. Namirnicu pripremite na uobičajen način, naprimjer, meso uvaljajte u brašno, jaja i na kraju u mrvice prezle. Pripremite odmah sve komade koje planirate pohovati.

U međuvremenu upalite rernu na oko 200 stepeni, ovisno što pohujete - za meso treba više vremena dok povrću ne treba dugo. U tepsiju stavite malo ulja, tek toliko da dno bude premazano i stavite ga u vruću rernu.

Elegancija i podrška: Mirela Bećirović u centru pažnje na reviji mladih dizajnera

Držite kratko, samo da se ulje zagrije pa poslažite komade spremne za pohovanje i premažite ih odozgo uljem, piše 24sata.

Na pola pečenja preokrenite komade na drugu stranu. Na isti način moguće je ispeći i ćevape, pljeskavice... Recimo, pravite li hamburgere ili ipak cheeseburgere, ispecite meso na takav način, na kraju po njemu posložite listiće sira, a prerezano pecivo posložite tako da se jednim dijelom drži za rub mesa, a drugim za rub tepsije. Tako će se zagrijati i postati mrvicu hrskavo. Izvadite, stavite umake, povrće.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak